(Recepta za orizovi kiufteta)

1. 1 ч.ч. ориз
2. масло колкото орех
3. 1/2 ч.ч. натрошено сирене (настърган кашкавал)
4. 1 яйце
5. магданоз (ситно нарязан), черен пипер на вкус
фотоизточник: images.google.com
Приготвяне на рецептата:
Сварете ориза в 3 ч.ч. подсолена вода, в която сте прибавели и маслото. Оставете го да се охлади. Прибавете сиренето, магданоза, черния пипер и яйцето.
От сместа оформете кюфтета. Оваляйте ги в брашно, потопете ги в яйце и ги изпържете в силно сгорещена мазнина.
Поднесете кюфтетата топли със салата.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
© 2010,Биляна Илчева - избрал и публикувал, All rights reserved!