(Recepta za proletna supa)

1. 4 стръка зелен лук
2. 2 стръка пресен чесън
3. 1 връзка магданоз
4. джоджен
5. 2 с.л. брашно
6. 2 яйца
7. оцет, масло
фотоизточник: images.google.com
Приготвяне на рецептата:
Изчистете и нарежете на ситно лукът, чесънът, магданозът и няколко стръкчета джоджен и ги пуснете във вряща подсолена вода. След около 20 минути прибавете кашица от 2 лъжици брашно размито с оцет. Доварете супата.
Щом я свалите от огъня, прибавете масло колкото голям орех. Застройте я с яйцата и я поднесете с пържени кубчета от хляб.
Рецептата е подходяща за консумация през летните жеги.
---------------------------------------------------------------------------------------------
© 2010,Биляна Илчева - избрал и публикувал, All rights reserved!