(Recepta za pile s grah)

1. 1 пиле
2. 1/2 ч.ч. мазнина
3. 2 глави лук
4. 1 с.л. брашно
фотоизточник: images.google.com
5. 3 червени домата
6. черен пипер и сол на вкус
7. 1 кг изчистен грах
8. 1 връзка копър
9. 1 лъжичка червен пипер
Приготвяне на рецептата:
Нарежете на порции пилето и го запържете в мазнината. При него запържете също нарязания на ситно лук, брашното и обелените и нарязани домати. Прибавете след това червения пипер, сол на вкус и гореща вода колкото да покрие месото.
Щом заври водата прибавете и грахът да ври заедно с месото. Преди да го свалите от огъня прибавете ситно нарязания копър.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
© 2010,Биляна Илчева - избрал и публикувал, All rights reserved!