(Recepta za kopriva s oriz)

1. 1 кг млада коприва
2. 3/4 ч.ч. олио
3. 2 с.л. ситно нарязан магданоз
4. 1 ч.л. червен пипер
5. 1 - 2 ч.л. брашно
6. 1 ч.ч ориз
7. сол
фотоизточник: images.google.com
Приготвяне на рецептата:
Почистената коприва са посолява и се остава да отлежи 1 час, след което се измива със студена вода, отцежда се и се задушава 2 - 3 минути без мазнина.
Прибавят се олиото, магданозът, червеният пипер и оризът. Ястието се залива с 3 ч.ч. подсолена кипяща вода и се оставя да ври на тих огън докато набъбне оризът.
Прибавя се брашното, размито в студена вода. Ястието се кипва и след 3 - 4 минути се оттегля от огъня.
Поднася се подлучуно с чесън и кисело мляко, смесено с копър.
Рецептата е лесна за приготвяне.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
© 2010,Биляна Илчева - избрал и публикувал, All rights reserved!